Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Damberg (S) och Kristersson (M) oense om vem som orsakat rabaldret kring justitieministerns misstroendeomröstning. Foto: SVT

Kritiserar oppositionen – får mothugg: ”Helt absurd ståndpunkt”

Uppdaterad
Publicerad

Vem bär ansvar för rabaldret kring misstroendet mot justitieminister Morgan Johansson (S) – som delvis kommit att handla om Turkiet och Sveriges Natoansökan? Högeroppositionen, menar regeringen.

En absurd ståndpunkt, kontrar M-ledaren Ulf Kristersson.

Mikael Damberg (S), finansminister, tror att uppmärksamheten kring den partilösa ledamoten Amineh Kakabaveh kommer att försvåra diskussionerna med Turkiet, som obstruerar mot ett svenskt Natointräde.

– Det borde oppositionen ha funderat på när man valde att resa den här frågan om misstroende, säger Damberg i Aktuellt.

Ulf Kristersson menar i sin tur att misstroendeomröstningen enbart handlade om justitieministern och att regeringen bär ansvar för att samtalet kommit att handla om Kakabaveh, vars röst regeringen är beroende av.

– Han (Damberg) tycker att oppositionen ska ta ansvar för regeringens regeringsunderlag. Det är en helt absurd ståndpunkt, säger M-ledaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.