Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anhöriga till de saknade är kritiska till att sökinsatsen upphör. Foto: tt

Sökandet efter broraset i Baltimore pausat

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter de fyra personer som fortfarande saknas efter broraset i Baltimore har pausats. Orsaken uppges vara grumligt vatten och stora mängder rasmassor på botten.

Två personer har konstaterats döda efter raset i tisdags. Vad som tidigare var en sökinsats efter de fyra män som fortfarande saknas har övergått till ett arbete med att rensa upp resterna av bron.

Polisen säger att man hittat ett stort fordon på botten, men att det är omgivet av stora mängder betong. Detta samtidigt som vattnet uppges vara så pass grumligt att dykarna på plats inte kan se längre än några fot framför sig.

– Det kommer ta tid att ta sig fram till det på ett försiktigt sätt, säger Roland Butler på Marylandpolisen enligt CNN.

Anhöriga kritiska

De fyra saknades anhöriga har kritiserat myndigheterna för pausen i sökandet. Att hitta deras kvarlevor borde vara en prioritet, enligt en av männens bror.

– Vi förstår att regeringen förlorar miljontals dollar på att fartygen inte rör på sig, men de bör inte glömma bort familjernas lidande, säger brodern till nyhetsbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.