Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
200 personer deltar i det svåra sökandet i Amazonas. ”Det går inte att ta in” säger Manuel Ranoque, som är pappa till de försvunna barnen.

Sökandet fortsätter efter de fyra barnen i Amazonas – nya spår

Publicerad

Tre vuxna dog men fyra små barn överlevde när ett flygplan kraschade i Amazonas i Colombia i den första maj. Nu har man hittat nya spår från barnen som håller hoppet uppe om att de fortfarande är vid liv.

Det äldsta syskonet är tretton år. De andra är nio, fyra och det minsta bara 11 månader gammalt.

I kraschen för en månad sedan omkom barnens mamma, piloten och en till vuxen. Tidigt i sökandet hittade man en nappflaska och blöja som man tror tillhört barnen.

Nu har nya spår efter barnen dykt upp under sökandet i djungeln: ett improviserat skydd, halvätna frukter och ett nytt fotavtryck från ett barn.

– Det här är ett nytt spår som hittades ungefär två kilometer från det förra och det tyder på att barnen fortfarande är i livet, sa Fausto Avellaneda, överste i den colombianska armén, i tisdags.

200 deltar i sökandet

Armén spelar upp ett ljudmeddelande från barnens mormor på megafon och låter det eka över djungeln. Man har även placerat ut mat och kastat ut stora mängder flygblad från helikoptrar med instruktioner om vad barnen ska göra.

Omkring 200 personer deltar i sökandet, både soldater och frivilliga från ursprungsbefolkningen i djungeln.

– Det går inte att ta in men gud är mäktig och därför vet jag att mina barn lever och att vi kommer att hitta dem, säger barnens pappa Manuel Ranoque.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.