300 meter längs strandkanten har spindlarna spunnit sitt nät. Foto: Reuters

Spindelinvasion vid strand i Grekland

Uppdaterad
Publicerad

Årets parningssäsong har samlat otroliga mängder spindlar i grekiska Aitoliko. Spindlar som nu tagit över och täckt 300 meter av stadens strand med spindelnät.

Det brukar vara tid för parning för tetragnatha, eller så kallade sträckkäksspindlar, i september. Men under årets parningssäsong har grekerna i staden Aitoliko fått sig en överraskning när strandkanten täckts av spindelnät.

Träd, buskar, växter och allt annat längs med stranden har en tunn slöja av spindelväv och anledningen till spindelinvasionen ska vara mygg och värme. Molekylärbiologen Maria Chatzaki har sagt till grekisk media att den fuktiga värmen och den ökade myggpopulationen har skapat ett perfekt klimat för spindlarna att explodera i antal.

– De är inte farliga för människor och kommer inte förstöra floran i området. De kommer ha sin fest och sen kommer de att dö, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.