Ett i saknas i ordet responsibility på Australiens nya 50-dollarsedlar. Foto: AP/TT

Stavfel på 46 miljoner australiska sedlar

Uppdaterad
Publicerad

Det blir dumstruten på för någon stackare på den australiska centralbanken. I samband med att de skulle trycka sina nya, förbättrade sedlar stavade man ordet ”responsibility” fel – ett misstag som reproducerats på 46 miljoner sedlar.

Sedan 1995 pryder ett porträtt av den aboriginske uppfinnaren och författaren David Unaipon ena sidan av landets 50-dollarssedel, medan Edith Cowan, landets första kvinnliga parlamentsledamot, syns på den andra sidan

Talesperson: Kommer att åtgärdas i nästa omgång

Nyligen har banken tryckt vad de kallar nya förbättrade sedlar och i samband med det uppstod ett hoppsan som nu har reproducerats på 46 miljoner sedlar. I mikrotext bakom porträttet av David Unaipon återges ett utdrag ur hans bok ”Legendary tales of the Australian aborigines”, men någon har stavat ordet responsibility fel.

En talesperson säger att centralbanken är medveten om stavfelet och att det kommer att åtgärdas i nästa omgång av nya sedlar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.