Stefan Åsberg: '”En känslig period i valrörelsen”

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump har testats positivt för covid-19. Och beskedet kan komma att påverka hela valrörelsen.

– Blir han borta i 10 till 13 dagar, det är väldigt lång tid då kommer han tillbaka i valspurtens absoluta slutskede. Valmötena Trump håller är väldigt viktiga för honom och det är det han är bäst på, att engagera väljare och medarbetare, säger SVT:s korrespondent i Washington Stefan Åsberg. 

På fredagen kom beskedet att president Donald Trump har testats positivt för covid-19. Han vårdas nu på militärsjukhuset Walter Reed där han ska vara som en förebyggande åtgärd.

– Det är en farlig situation, man talar här om att det är den mest utsatta och farliga situation som en amerikansk president har befunnit sig i sedan Ronald Reagan skottskadades 1981. När det gäller Trumps situation så handlar det om att han måste försöka befinna sig på sjukhuset så länge han nu måste. Det kan handla om allt ifrån några dagar till upp till tolv dagar så det är en känslig period i valrörelsen, säger Stefan Åsberg.

I videon hör du SVT:s korrespondent Stefan Åsberg berätta om kartläggningen av smittspridning kring presidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.