Joe Biden: Ber för deras hälsa

Uppdaterad
Publicerad

Meddelanden om ett skyndsamt tillfrisknande fortsätter att komma sedan det blivit känt att USA:s president Donald Trump har covid-19.

– Det här handlar inte om politik. Det är en påminnelse för oss alla om att vi måste ta viruset på allvar, säger demokraternas presidentkandidat Joe Biden.

President Donald Trump har testat positivt för covid-19 och fördes under fredagskvällen, lokal tid, till militärsjukhuset Walter Reed.

Sedan det stod klart att presidenten testat positivt för viruset har reaktioner kommit från såväl USA som utlandet.

– Jag ber för USA:s första dam och presidentens hälsa, efter att de testat positivt för covid-19, säger Joe Biden.

”Vi är alla amerikaner”

Även den tidigare presidenten Barack Obama har uttalat sig:

– Vi är alla amerikaner och vi är alla människor, och vi vill se till att alla är friska, säger han.

– Även om vi är mitt i en stor politisk kamp, och vi tar det på största allvar, vill vi också framföra våra önskningar till USA:s president och första dam om en snar tillfriskning, säger Barack Obama under en tillställning för att samla in pengar till Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris kampanj.

Meddelanden från utlandet

Enligt Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA har ledaren Kim Jong-Un skickat ett personligt meddelande till Trump med en förhoppning om att presidenten och hans fru tillfriskar fort.

Brasiliens president Jair Bolsonaro har skickat ett meddelande till Trump via ett inlägg på Facebook. ”Med en tro på Gud kommer de att återhämta sig snabbt, och arbetet med att sköta landet och omvalskampanjen kommer inte att påverkas. Du kommer att vinna och komma ut starkare, för USA:s och för världens bästa”, skriver Bolsonaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.