Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefanie Babst: ”Erdogan håller Nato som gisslan”

Stefanie Babst: ”Erdogan håller Nato som gisslan”

Uppdaterad
Publicerad

Turkiet håller Nato som gisslan för sina egna inrikespolitiska mål, säger Stefanie Babst, före detta chef för offentlig diplomati i Nato, i en intervju med SVT.

– Natoländerna måste göra klart för president Erdogan att han håller Sverige och Finland samt övriga 13 Natoländerna som gisslan för sin egen inrikespolitiska vinning. Det är oacceptabelt med tanke på att vi är mitt i ett krig på europeisk mark. Vad de allierade måste visa nu är sammanhållning och transatlantisk solidaritet, säger Stefanie Babst till SVT.

Vilka eftergifter behöver Sverige göra?

– Sverige har redan gjort mycket. PKK klassades som en terrororganisation redan under Olof Palmes styre och det är upp till Sverige att styra sina inhemska lagar och hantera påstådda terroristaktiviteter. Kanske finns det mer att göra gällande Sveriges vapenembargo mot Turkiet. Det återstår att se.

Se intervjun i videospelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige och Nato

Mer i ämnet