Facebook, Instagram, Messenger och Whatsapp har drabbats av stora störningar. Foto: Jenny Kane/AP/TT

Stora störningar i populära appar

Uppdaterad
Publicerad

Sociala medier-apparna Facebook, Instagram, Whatsapp och Messenger påverkades av kraftiga störningar under onsdagen. Nu meddelar Facebook att problemet bakom störningarna åtgärdats.

”Tidigare idag hade vissa människor och företag problem med att ladda upp och skicka bilder, videofiler eller andra filer med våra appar. Problemen har åtgärdats och vi borde vara tillbaka till 100 procent för alla. Vi beklagar eventuella olägenheter”, skriver Facebook på sitt Twitterkonto.

Problemet ska ha uppstått efter att Facebook gjort underhåll av tjänsterna.

”Under en av våra rutinmässiga underhållsoperationer utlöste vi ett problem som gör det svårt för vissa att ladda upp och skicka bilder”, säger Facebook i ett uttalande till Reuters.

Har drabbats av problem tidigare

Enligt mätningar är det mest problem med apparna för användare längs med USA:s östkust och i nordvästra Europa.

Även Twitter upplever störningar och twittrar vid 18-tiden, svensk tid, att användare bland annat har problem med att skicka direktmeddelanden.

I mars tidigare i år uppstod också problem med servrarna för de tre Facebookägda-apparna. Då var apparna ur funktion under flera timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.