Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är viktiga delar av vår infrastruktur nu”, säger internetexperten Måns Jonasson. Foto: SVT/Getty Images/TT

Stora störningar på flera sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Flera sociala medier låg nere under tisdagseftermiddagen och användare kunde inte logga in.

Kunder loggades ut från bland annat Facebook, meddelandetjänsten Messenger och Instagram. Och det gick inte att logga in igen.

Majoriteten av felen avhjälptes vid 18-tiden. Vissa plattformar, däribland Instagram, drogs med problem ytterligare en stund, men vid 18.30-tiden gick det återigen att logga in.

Enligt plattformen Downdetector började problemen efter klockan 16 på tisdagen och hundratusentals användare i ett 50-tal länder påverkades.

Även inloggningsfunktionerna på Google och Gmail påverkades.

Anledningen till störningarna är ännu inte känd.

SVT Nyheter har sökt Meta.

Texten uppdateras.

Skrolla mindre och må bättre – det är resultatet av en ny studie om sociala medier från Lunds universitet. I videon nedan hör du studenter berätta om sina egna sociala medier-vanor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar studenterna Marcus och Viktoria vid Mälardalens universitet om hur mycket de använder sociala medier och hur de påverkas. Foto: SVT Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.