Minst sju personer har dött i branden i Paris under natten till onsdagen. Foto: Geoffroy van der Hasselt/TT

Storbrand i Paris – minst tio döda och flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

En brottsutredning har inletts efter nattens brand i ett bostadshus i Paris, som krävt minst tio människors liv. En person som bor i huset har frihetsberövats som en del i utredningen.

Branden spred sig snabbt i det åtta våningar höga bostadshuset i det 16:e arrondissementet i Paris och runt 250 brandmän deltog i arbetet med att bekämpa lågorna.

Flera boende fick fly till närliggande tak för att undkomma lågorna och sedan räddas därifrån.

Branden spred sig snabbt till flera lägenheter Foto: Reuters / TT

– Vi har räddat många människor, inklusive flera som hade flytt upp på taket, säger Clément Cognon, talesman på räddningstjänsten, enligt Le Monde.

Enligt åklagare har en person som bor i huset frihetsberövats och en förundersökning om mordbrand har inletts.

Totalt har minst tio personer dött i branden. Omkring 30 personer, inklusive åtta brandmän, har skadats. Branden är den dödligaste i Paris sedan 2005.

Brandmän klättrar på stegar för att nå de utsatta lägenheterna Foto: Räddningstjänsten i Paris, AP / TT

En kvinna som bor i huset är gripen, misstänkt för mordbrand. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska enligt Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner ha haft psykiska sjukdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.