Avgående ministern Michael Fallon har skrivit ett brev till premiärminister Theresa May med anledning av anklagelserna. Foto: TT

Storbritanniens försvarsminister avgår – anklagas för att ha sextrakasserat journalist

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon avgår efter anklagelser om att han sextrakasserat en kvinnlig journalist. ”Jag har inte levt upp till förväntningarna”, säger Michael Fallon enligt BBC.

Enligt BBC avgår Michael Fallon efter anklagelser om sexuella trakasserier. Han ska ha lagt sin hand på en kvinnlig journalists ben under en middag och sagt ”Gud, jag älskar hennes pattar”.

Händelsen ska ha inträffat 2002.

Kampanjen #MeToo

I ett brev till premiärministern, som the Thelegraph hänvisar till, skriver Michael Fallon:

”Flera av anklagelserna mot mig har varit falska, men jag instämmer i att jag inte har levt upp till de höga förväntningar som krävs av militären, som jag har äran att representera. Jag har funderat över min position och därmed kommit fram till att jag avgår som försvarsminister”.

Erkänner att han agerat fel

Enligt The Telegraph ska han ha erkänt att hans agerande varit fel.

”Jag har inte levt upp till förväntningarna”, säger Michael Fallon enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet