Jordskredet slog till mot byn Kaokalam i Engaprovinsen i norra Papua Nya Guinea. Foto: NINGA ROLE/EPA/TT

Stort jordskred i Papua Nya Guinea – 100 befaras döda

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort jordskred uppges ha drabbat byn Kaokalam i Papua Nya Guinea, rapporterar australiska ABC. Obekräftade uppgifter gör gällande att över 100 har dött.

– Som vänner och partners står Australien redo att hjälpa till med hjälp och återhämtning, säger Australiens utrikesminister Penny Wong enligt ABC.

Enligt uppgifter ska jordskredet ha skett på fredagen. Det finns uppgifter från invånare om 100 döda, men siffrorna har ännu inte bekräftats från officiellt håll, enligt ABC.

Senare under fredagen meddelande premiärministern i landet, James Marape, sina kondoleanser till familjerna till dem som dött i jordskredet.

Marape säger också att relevanta myndigheter ska hjälpa till att gräva fram kroppar och återuppbygga infrastruktur.

Australiens utrikesminister: ”Förödande”

Utrikesministern för grannlandet Australien, Penny Wong, har uttryckt sitt stöd för Papua Nya Guinea.

– Förlusten av liv och förstörelsen är förödande. Som vänner och partners står Australien redo att hjälpa till med hjälp och återhämtning, säger hon enligt ABC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.