Poliser och agenter vid en presskonferens efter ett stort tillslag mot maffian i Italien och USA. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / TT

Stort tillslag mot maffian – 19 gripna i USA och Italien

Uppdaterad
Publicerad

19 personer har under onsdagen gripits i ett stort tillslag mot maffian på Sicilien och i New York, rapporterar Reuters. Runt 200 poliser och FBI-agenter ska ha deltagit i tillslaget.

18 personer greps på Sicilien, och en i New York, skriver Reuters. Enligt polisen ska klanerna i New York och på Sicilien haft nära kopplingar till varandra.

Tillslaget är en del av polisens utredning av Inzerillo-klanen i staden Palermo på Sicilien, och den allierade Gambino-familjen i New York. Det är en gemensam aktion av polisen på Sicilien och FBI i USA.

Ville återta makten

Enligt en talesperson för den sicilianska polisen planerade Inzerillo-klanen att återuppta sin verksamhet på Sicilien, varifrån de drevs ut av nätverket Cosa Nostra 1980. Till sin hjälp har de den ökända Gambino-familjen, som är verksam i New York, USA.

Enligt polisen är de gripna bland annat misstänkta för medlemskap i maffian, utpressning, och bedrägeri. En av de gripna är borgmästare i en by utanför Palermo på Sicilien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.