Foto: TT

Dödssiffran stiger i Londonbranden

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 58 personer saknas och befaras vara döda efter branden i 24-våningshuset Grenfell Tower i London. Och dödssiffran förväntas stiga än mer.

Drygt tre dygn har passerat sedan ett 24-våningshus i västra London slukades i en hejdlös brand – och frågetecken kring brandens orsak, antal saknade – och inte minst antal döda kvarstår.

LÄS MER: Höghuset tros ha saknat brandbarriär

Brand i Grenfell Tower i London

Identifieringsarbetet ”omöjligt”

På fredagseftermiddagen kunde polisen i London bekräfta att 30 personer hade omkommit. Under lördagen kom polisens nya besked; totalt 58 personer är nu rapporterade som saknade, och antas vara döda.

– Tyvärr har vi fått höra att det finns 58 personer som har befunnit sig i Grenfell Tower och som nu är försvunna. Jag måste anta att de är döda, sa Stuart Cundy under en presskonferens.

Identifieringsarbetet av offren kan inte bara dröja – utan komma att bli nästintill omöjligt. Polisbefälhavare Stuart Cundy uppgav under lördagen att det kommer att ta flera veckor att identifiera alla som dog i branden. Han tror också att dödssiffran kommer att stiga.

LÄS MER: Storbrand i London – detta har hänt

Polisen: Branden inte anlagd

På torsdagen inleddes en brottsutredning av Scotland Yard med anledning av branden, och på fredagen kunde de tala om att det i nuläget inte finns någonting som pekar på att branden ska ha varit avsiktligt anlagd.

LÄS MER: Hon ringde sin mamma och tog farväl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Grenfell Tower i London

Mer i ämnet