Förra veckan rymde den 20 kilo tunga pantern från en lägenhet i Armentières i norra Frankrike. Nu har pantern stulits från det zoo som den senare fördes till. Foto: Sapeurs-Pompiers du Nord/AP/TT

Panter stulen från zoo i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

En panter räddades förra veckan från ett tak efter att ha rymt från sin ägare i norra Frankrike. Nu har pantern stulits från det zoo som den då fördes till, skriver BBC.

När personal på ett zoo i Maubeuge kom till jobbet under tisdagen upptäckte de att grinden till  panterns bur var uppbruten, skriver BBC.

Det var i onsdags förra veckan som pantern rymde från sin ägare i franska Armentières. Boende i närheten såg då pantern ströva omkring på taket. Ägaren till den sex månader gamla panterhonan ska ha varit på semester, skrev den franska tidningen La Voix du Nord då.

Pantern räddades från taket av brandmän och veterinär och fångades in i en bur. Natten mellan onsdag och torsdag tillbringade pantern på djurskyddsorganisationen i Lille, innan den sedan flyttades till Maubeuge Zoo.

Polisen undersöker försvinnandet

Nu söks ägaren av franska myndigheter för ”äventyrande av de lokala invånarnas säkerhet”. En utredning om panterns försvinnande från djurparken har inletts av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.