Svenska Elsa om attacken i Nice: ”Overkligt att det hände så nära”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Elsa Gustavsson och Rut Jerlström läser franska i Nice och gick förbi platsen för knivattacken strax efter dådet. 

– Det känns overkligt att det hände så nära, säger Elsa Gustavsson. 

Nu planerar de att åka hem till Sverige i förtid. 

Minst tre personer har dödats i en knivattack vid kyrkan Notre Dame i centrala Nice i Frankrike. Elsa Gustavsson, 19, var hemma tillsammans med kompisen Rut Jerlström, 20, när hon först läste nyheten om vad som hänt. Kort därefter gick de förbi kyrkan. 

– Vi behövde gå hem till Rut och det var ju en lite konstig känsla. Det är en obehaglig tanke att det har hänt så nära, säger Elsa Gustavsson. 

Terrordåd i kyrka i Nice

– Det var massa bilar, ambulanser, stora skåpbilar och poliser som spärrat av den stora shoppinggatan, säger Rut Jerlström.

”Lite osäkert här”

Kyrkan Notre Dame ligger mitt i centrala Nice, en plats där det vanligtvis är fullt av människor. 

– Det känns overkligt att tänka att vi hade kunnat gått där en timme tidigare, säger Elsa Gustavsson. 

Nu, efter dagens attack och med anledning av nedstängningen som inleds på fredag, har vännerna bestämt sig för att åka tillbaka till Sverige i förtid. 

– Det är lite osäkert här, säger Rut Jerlström. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i kyrka i Nice

Mer i ämnet