Svenska Maria på Teneriffa: ”Det känns för riskabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Maria Ekendahl från Stockholm är på semester i Puerto de la Cruz på Teneriffa. Hon och hennes son hade planerat att gå på karneval i huvudstaden men kommer nu att ändra sina planer på grund av det upptäckta fallet av coronavirus på ön.

– Även om vi är på andra sidan ön så tror jag inte att vi åker dit. Det känns för riskabelt faktiskt, säger hon till SVT Nyheter.

Maria Ekendahl och hennes son från Stockholm reste med resebolaget Tui till Teneriffa i söndags för en veckas semester. Dagen efter kom beskedet om att en italiensk turist på sydvästra Teneriffa har smittats av coronaviruset.

Under tisdagen sattes 1 000 turister i karantän på det hotell, H10 Costa Adeje Palace, där den smittade ska ha bott.

– Lite orolig blir man, orolig för att man ska bli kvar här, att det blir mer karantänaktiviteter. Just det att man sitter på en ö och inte kommer hem, säger Maria Ekendahl.

Går inte på karneval

I dag hålls den stora karnevalen i Teneriffas huvudstad Santa Cruz som Maria och hennes son hade tänkt besöka. Nu tror Maria att de inte kommer att åka dit på grund av smittspridningen.

– Även om vi är på andra sidan ön så tror jag inte att vi åker dit. Det känns för riskabelt faktiskt, säger hon.

Ekendahl berättar att de inte har fått någon information om läget med viruset från researrangören.

– Nej, vi har inte hört något från Tui än. Vi fick ett sms i natt att de är så överbelastade efter att det var sandstorm och bränder när vi kom hit. Det tog väldigt lång tid innan vi fick information om det också. Så jag räknar med att de har ganska mycket att göra, säger Maria Ekendahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.