1 000 personer i karantän på hotell på Teneriffa

Uppdaterad
Publicerad

1 000 personer är satta i karantän på ett hotell på den spanska semesterön Teneriffa, rapporterar spanska hälsomyndigheter. Hotellet ligger i Costa Adeje på sydvästra delen av ön. På hotellet finns minst två svenska gäster, uppger Tui för SVT Nyheter.

En italiensk man på Teneriffa har bekräftats vara smittad av coronaviruset och är inlagd på sjukhus. Enligt de första testerna är mannen smittad men i dag ska ett nytt test göras i Madrid, enligt de kanariska myndigheterna. 1 000 personer, framför allt hotellgäster och personal, har nu satts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace, där mannen ska ha bott, enligt spanska hälsomyndigheter skriver El Espanol.

På hotellet finns minst två svenskar, uppger Tui Sveriges presskontakt Adam Györki.

– Vi har två svenska gäster som bor på det här hotellet. Däremot kan vi inte bekräfta att de har satts i karantän. Det vi vet är att hotellet är avspärrat av polis, säger Adam Györki.

Försöker kontakta hotellet

Györki säger att Tui försöker nå hotellet för att ta reda på om det har satts i karantän.

– Det är lite svårt att ringa till hotellet av förklarliga skäl så vi har skickat dit en guide för att ta reda på mer, säger han.

Till NRK uppger Tui först att det finns totalt 15 nordiska gäster på hotellet, men ingen av dem är norska. Senare meddelar resebolaget att det är åtta nordiska gäster från Sverige, Danmark och Finland på hotellet. Danska DR skriver att Tui uppger att det bor tre danskar på hotellet.

Resebolaget Ving säljer inte resor till det drabbade hotellet, enligt kommunikationschef Fredrik Henriksson.

Hotellet ligger i Costa Adeje på den sydvästra delen av ön. Foto: Google Earth

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.