SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt: Trump har inte råd att bråka mer

Publicerad

Bråket mellan den republikanske senatorn Bob Corker och Donald Trump retar gallfeber på presidenten. Men han bör hålla sig i skinnet för att inte riskera att få fler av kollegorna emot sig.
– Relationen till partiet är minst sagt frostig, säger SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt.

Bråket mellan Bob Corker och Donald Trump startade redan i somras. Det senaste i raden av alla påhopp är att Bob Corker kallar Vita huset för ett vuxendagis och menar att Donald Trump är på väg att starta ett tredje världskrig.

– Han har inte råd att bråka med mer av sina partikollegor, men ändå fortsätter striderna till höger och vänster, säger Carina Bergfeldt.

Tung position inom partiet

Bob Corker är ordförande i utrikesutskottet och har en ledande position inom republikanerna i USA.

– Relationen till partiet är minst sagt frostig. Det sitter 100 senatorer i senaten, 52 av dem är republikaner och Donald Trump behöver 51 för att få igenom en majoritet och kunna ändra vissa av sakerna som han lovat sina väljare.

– Han har inte råd att bråka med mer av sina partikollegor, säger Carina Bergfeldt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer