Vad är den högst prioriterade åtgärden för att få ner utsläppen i den region du bevakar? Här svarar Malin Mendel, Stefan Åsberg, Ulrika Bergsten, Bert Sundström och Tigran Feiler. Foto: SVT/TT

SVT:s korrespondenter: Så vill världens länder minska utsläppen

Uppdaterad
Publicerad

Det nya klimatavtalet som skrivits under av samtliga länder syftar till att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Men hur ser åtgärderna för att nå dit ut runt om i världen? Vi ställde frågan till fem av våra korrespondenter – här är deras svar.

I Latinamerika finns en växande medvetenhet om de stora skogarnas betydelse som kolsänkor, och i Ryssland vill man bli belönad för precis samma sak. I USA vill man att hälften av alla fordon ska vara elbilar till 2030, medan man i Indien satsar på solceller. Och i Kina handlar det om att säkra energitillgång – utan kol. 

– Den kinesiska regimens legitimitet bygger på ständig tillväxt, och utan el stannar Kinas fabriker, säger SVT:s Kinakorrespondent Ulrika Bergsten.

Hör korrespondenternas svar i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet