Hör Ulrika Bergsten var i händelsernas centrum i Paris – hör henne berätta Foto: SVT

SVT:s reporter på plats: ”De skrek åt mig att dra mig tillbaka”

Publicerad

SVT Nyheters Europakorrespondent Ulrika Bergsten befann sig bara meter från Champs-Élysées när dådet inträffade.
– Just nu står jag i en portgång på Rue Washington, tio meter från Champs-Élysées, och får inte gå härifrån, säger Ulrika Bergsten.

Ulrika Bergsten står bara tio meter från Champs-Élysées. Hon tar sig inte fram, för alla poliser. En bit bort vid Triumfbågen ser hon vad som ser ut som hundratals polisbussar.

– Jag bor 500 meter härifrån och skulle gå direkt över Champs-Élysées där dådet inträffade, men av en händelse tog jag en omväg. Plötsligt ser jag runt 40 kravallutrustade poliser som riktar sina vapen mot mig och skriker åt mig att dra mig tillbaka, säger Ulrika Bergsten.

”Mycket poliser”

Franska myndigheter uppger att en gärningsman är dödad, och att man tror att han agerat ensam. Annars är informationen kring dådet knapphändiga. Man har ännu inget motiv.

– Det är fruktansvärt mycket poliser här, men det börjar lugna ned sig nu. Spekulationerna här gör gällande att det rör sig om ett väpnat rån.

Det rapporteras om en andra skjutning i närheten, har du hört något?

– Nej, jag har inte hört något om ytterligare skott. Fransk tv rapporterar heller inte om det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i centrala Paris

Mer i ämnet