• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s Mellanösternkorrespondent, Stina Blomgren, om utvecklingen. Foto: SVT

SVT:s Stina Blomgren: ”Oro för en tredje intifada”

Uppdaterad
Publicerad

De pågående våldsamheterna mellan Israel och Gaza ser inte ut att bedarra – tvärtom. Många hyser nu en oro för att läget kan bli allt värre.

– Det finns en oro för att situationen ska leda till en tredje intifada, alltså ett palestinskt uppror i större skala, säger Stina Blomgren, SVT:s Mellanösternkorrespondent, i Aktuellt.

Raket- och flygattacker från båda sidor har under de senaste dagarna dödat trettio personer hittills. En rad internationella aktörer har manat till lugn, men utan resultat.

– Det är väldigt allvarligt. Det är den våldsammaste upptrappningen på länge, vi har sett krigsliknande scener de senaste dagarna och i kväll hör vi att Israel säger att man kommer eskalera bombningarna av Gaza ytterligare, säger Stina Blomgren.

Hör SVT:s Mellanösternkorrespondent om det upptrappade våldet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Israel-Palestina-konflikten-2021

Mer i ämnet