Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Turkietkorrespondent Tomas Thorén: ”Bricka i ett spel även mot USA och Ryssland” Foto: SVT

SVT:s korrespondent om Natomötet i Ankara: Erdogan fortsätter att hålla i vetokortet

Publicerad

I dag inleds nya förhandlingar mellan Sverige och Turkiet gällande Sveriges anslutning till Nato. Senast i helgen kom signaler från den turkiska presidenten att man är långt i från att släppa in landet i försvarsalliansen. Enligt SVT:s korrespondent Tomas Thorén är man tillbaka på ruta ett i förhandlingarna.

– Erdogan fortsätter att hålla i vetokortet och avser att fortsätta stoppa ett svenskt och finskt Natomedlemskap till dess att han ser eftergifter som han är nöjd med, säger Tomas Thorén i SVT:s Morgonstudion.

Enligt uppgifter till turkiska medier kommer dagens möte i Ankara att handla om eftergifter gällande utlämningsfrågorna. I övrigt vet man inte mycket om vad förhandlingarna kommer att handla om.

– Från svenskt håll är det locket på. Vi vet väldigt lite om vem som är där, säger Tomas Thorén.

Det finns spekulationer kring att det kan komma att dröja lång tid innan det turkiska parlamentet röstar om svensk anslutning.

– Jag har hört spekulationer om att det kan dra ut på tiden så långt som till nästa turkiska val i juni nästa år, säger Tomas Thorén.

Hör mer från SVT:s Turkietkorrespondent i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.