Arkivbild från ett robottest i Nordkorea den 10 augusti. Foto: KCNA/AP/TT

Sydkorea: Nya robottester i Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreas militär uppger att grannlandet Nordkorea avfyrat två projektiler i havet under fredagsmorgonen, det rapporterar nyhetsbyrån AP. Robottesterna kommer kort efter att Nordkorea meddelat att man inte kommer hålla fler fredssamtal med Sydkorea.

Nordkorea har den senaste tiden intensifierat sina robottester. Enligt landets diktator Kim Jong-Un är testerna en varning till USA och Sydkorea, som utfört gemensamma militärövningar.

Militärövningarna är även anledningen till att Nordkorea nu säger att landet inte kommer hålla fler fredssamtal med Sydkorea.

– Det är tydligt att vi inte har något mer att säga till sydkoreanska myndigheter, säger en talesman för Nordkoreas återföreningsmyndighet, enligt Reuters.

”Väldigt små övningar”

USA:s president Donald Trump sa förra veckan att han fått ett brev från Kim Jong-Un, där diktatorn förklarade att robotesterna var ett svar på militärövningarna.

– Han var inte glad över övningarna. Det är väldigt små övningar vi gjort, men han var inte glad – det skrev han i brevet, sa Trump enligt CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.