Turkiska militärfordon i östra Idlib den 28 februari. Foto: AP/TT

Turkiska soldater dödade i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Två turkiska soldater har dödats och ytterligare sex skadats i Syriska Idlib, uppger landets försvarsministerium, enligt Reuters.

De turkiska styrkorna gick till omedelbar motattack efter att de syriska styrkorna öppnade eld, enligt ett uttalande från försvarsministeriet. Totalt 59 turkiska soldater har nu dödats under landets Syrienoffensiv.

Allt oroligare

Läget i området har blivit allt mer oroligt under den senaste tiden och såväl syriska som turkiska soldater har dödats i oroligheterna under den senaste veckan.

Turkiet, som stödjer rebellgrupper i Idlibprovinsen, inledde en motoffensiv mot ryskstödda syriska styrkor efter att 33 turkiska soldater dödats i syriska luftangrepp i torsdags.

I söndags sköt turkisk militär ner två syriska stridsflygplan och 19 syriska soldater dödades. Och under måndagen sköts ytterligare ett syriskt stridsflygplan, av modellen L-39, ner av Turkiet.

Orsakat flyktingströmmar

Sedan i slutet av förra året har syriska regeringsstyrkor, som understöds av Ryssland, genomfört attacker i Idlibprovinsen för att driva ut rebellgrupper från regionen.

Konflikten har orsakat flyktingströmmar från Syrien mot Turkiet. I fredags meddelade Turkiet att de inte längre kommer att hindra migranter som vill ta sig till Europa och sedan dess har tusentals migranter tagit sig till gränsen mellan Turkiet och Grekland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.