Kim Yo-Jong besöker Sydkorea i samband med OS. Här syns hon tillsammans med sin bror, Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Foto: TT

Systern till Nordkoreas ledare besöker OS

Uppdaterad
Publicerad

Kim Jong-Uns syster, Kim Yo-Jong, kommer att besöka Sydkorea i samband med OS, som drar igång nästa vecka. Det rapporterar NTB.

Hon blir en del av Nordkoreas delegation, som anländer i Pyoengchang på fredag och är den första i sin familj att besöka Sydkorea. Kim Yo-Jong väntas stanna i tre dagar och nyheten om hennes ankomst väckt snabbt ilska i grannlandet.

Kim Jong-Uns syster, som tros vara runt 30 år gammal, beskrivs som en framträdande medlem i det nordkoreanska arbetarpartiet. I höstas fick hon av sin bror en post i landets politbyrå, där de viktigaste besluten i enpartistaten fattas. Politbyrån leds av Kim Jong-Un och systern är den enda kvinnan som är med.

Nära sedan barndomen

Kim Jong-Un och Kim Yo-Jong ska ha en nära relation sedan barndomen och det finns uppgifter om att hon har tränats att ta över makten om något oväntat händer storebrodern.

Nästan 300 nordkoreaner har anlänt till Sydkorea för att delta eller se på de olympiska spelen. En 140 man stark orkester från Nordkorea som anlände tidigare kommer att uppträda på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.