Hongkong-ledaren Carrie Lam meddelade på tisdagen att tågtrafiken mellan Hongkong och Kina stoppas. Foto: Anthony Wallace/AFP/TT

Carrie Lam: Tågtrafiken stoppas mellan Hongkong och Kina

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Hongkong och Kina stängs nu av på grund av coronaviruset. Det meddelar Hongkongs politiska ledare Carrie Lam på tisdagen, rapporterar Bloomberg News.

106 personer har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset. Över 4 500 människor har smittats.

Nu meddelar Carrie Lam, Hongkongs politiska ledare, att tågtrafiken mellan Hongkong och Kina stoppas till följd av viruset, rapporterar Bloomberg News.

Coronapandemin

I dagsläget är det åtta personer i Hongkong som har smittats av coronaviruset, skriver CNN.

Gränskontroller stängs

Hongkong stoppar även enskilda resenärer från att resa in i landet och några av gränskontrollerna till Hongkong stängs. Det kommer att begränsa både flyg- och tågtrafiken, meddelar Carrie Lam.

Swedavia, som driver bland annat Arlanda flygplats i Sverige, har i nuläget inte några ändrade rutiner för kontroller på flygplatsen.

”Vi följer utvecklingen noggrant och har daglig löpande kontakt med berörda myndigheter”, meddelar Swedavias pressavdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet