Foto: HAYOUNG JEON

Teslas nya fabrik får grönt ljus av tysk domstol

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska Tesla får fortsätta fälla träd inför bygget av sin nya bilfabrik utanför Berlin. Det meddelar tysk domstol efter att miljöaktivister lämnat in en överklagan mot avverkningen.

Bygget av Teslas första bil- och batterifabriken i Europa stoppades tillfälligt efter högljudda protester från lokala miljöaktivister. Den nya fabriken innebär avverkning av en stor mängd skog vilket fick miljögruppen Grüne Liga Brandenburg att lämna in en överklagan.

Tysk domstol har nu gett biltillverkaren rätt att forsätta hugga ner skog och sagt att beslutet inte kan överklagas, rapporterar Reuters. Enligt domstolen har de lokala myndigheterna inte brutit mot några lagar när de gav Tesla tillstånd att bygga på marken.

Tesla och Elon Musk har tidigare lovat att kompensera för avverkningarna genom att framöver odla betydligt fler träd än de som avverkats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.