Thailands före detta premiärminister Yingluck Shinawatra. Foto: TT

Thailands fd premiärminister gripen

Uppdaterad
Publicerad

Thailands förra premiärminister Yingluck Shinawatra och delar av hennes familj uppges ha gripits efter samtal med landets militärjunta.

Efter gårdagens kupp i landet kallades den förra premiärministern och ett antal av landets ministrar i den störtade regimen under morgonen till ett möte med representanter från militärregimen, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Enligt uppgifter till Reuters från en högt uppsatt thailändsk militärofficer ska Yingluck Shinawatra, hennes syster och svåger ha hållits kvar efter samtalen. De två famiiljemedlemmarna innehade toppositioner i den störtade regimen.

Politisk kris i Thailand 2013

”Släpps inom en vecka”

Officeren ville inte uppge var den tidigare premiärministern och hennes släktingar befann sig, men uppgav att de snart skulle släppas.

– Vi kommer att hålla dem kvar i högst en vecka. Vi behöver bara styra upp situationen i landet först.

Enligt obekräftade uppgifter till media ska Shinawatra befinna sig på en armébas i Saburi-provinsen, norr om Bangkok, enligt Reuters.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politisk kris i Thailand 2013

Mer i ämnet