Efter att ha hållit i ett krismöte talade Storbritanniens premiärminister Theresa May utanför ministerresidensen på Downing Street. Foto: Matt Dunham/TT

Theresa May: ”För hög tolerans för islamofobi”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen kallade Theresa May till krismöte. Efteråt talade hon på Downing Street och pratade bland annat om att toleransen för extremism varit för hög alldeles för länge.

Theresa May började med att berätta om polisens arbete under natten, och att de redan efter en minut svarade på larmet som kom och efter åtta minuter hanterade de händelsen som en terrorattack.

Många vittnen har bekräftat att polisen var snabbt på platsen efter att bilen kört in i folkmassan.

Det var inte längesedan hon stod i talarstolen och pratade om terrorattacken – det har bara gått två veckor sedan dådet på London Bridge och Borough Market.

– Som jag sa för två veckor sedan har toleransen för extremism, inklusive islamofobi, varit för hög under många år, säger Theresa May.

LÄS MER: Vittne: Förare skrek att han ville döda muslimer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.