Greta Thunberg och Malala Yousafzai träffades i Oxford, Storbritannien. Foto: Privat

Thunberg träffade fredspristagaren Malala Yousafzai

Publicerad

Den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg har träffat en av sina förebilder: den pakistanska fredspristagaren Malala Yousafzai.

De två träffades på Oxford-universitetet i Storbritannien, där den 22-åriga Yousafzai studerar. 17-åriga Thunberg är i landet för att delta i en miljömanifestation i Bristol på fredag.

”Så... I dag träffade jag min förebild. Vad mer kan jag säga?”, skriver svenskan på Twitter, där hon lagt upp två bilder där de poserar tillsammans på en bänk.

Kvinnorättsaktivisten Malala Yousafzai tog emot Nobels fredspris 2014, efter att hon skjutits i huvudet av talibaner i hemlandet för att hon arbetat för flickors rätt att gå i skolan. Hon har också lagt upp en bild på Twitter och skriver att Greta Thunberg är den enda hon skulle skolka för att få träffa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.