En räddningsstyrka på över 200 personer sattes in i sökandet efter de misstänkt försvunna. Även helikoptrar och lavinhundar deltog. Foto: Peter Rinderer/AFP/TT

Saknade efter lavinen i Österrike lever

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en lavin rasade i skidområdet Lech-Zürs i Österrike saknades upp till tio personer. Under natten har räddningstjänsten sökt efter de sista två som nu gett sig till känna och är vid liv, rapporterar tidningen Blick.

Det var vid 15-tiden på söndagseftermiddagen som en lavin rasade i skidområdet Lech-Zürs. Räddningstjänst har arbetat på plats med både helikoptrar och lavinhundar under eftermiddag och kväll.

Det var länge oklart hur många människor som kunde ha begravts av snömassorna. Till en början antog myndigheterna upp till tio stycken.

Under söndag kväll meddelade provinsrådet Christian Gantner att åtta personer identifierats och är vid liv. Sex personer ska var oskadda och två har förts till sjukhus, det rapporterar den regionala tidningen Voralberger Nachrichten.

Enligt lokal polis och kommunen Lech ska över 200 personer deltagit i sökandet under eftermiddagen och kvällen.

Skidområdet har varit avstängt sedan 17-tiden på söndagen.

Utrikesdepartementet har för närvarande inga uppgifter om drabbade svenskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.