• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Extremvädret: 35 minusgrader i Spanien – 49 plus i Nordamerika

Uppdaterad
Publicerad

Bränder i Australien, översvämningar i Centraleuropa och temperaturer långt över och under det vanliga är några av de klimatrelaterade företeelser som drabbat världen hittills i år.

Översvämningarna i Tyskland och Belgien i juli är bara ett i raden av extrema väderfenomen som drabbat världen under det första halvåret. Minns ni exempelvis det spanska snökaoset som strandsatte fotbollslaget Real Madrid i januari? I Ryssland orsakade kraftiga skyfall ett sällsynt stopp på transsibiriska järnvägen och i Nordamerika uppmättes ett nytt värmerekord på över 49 grader tidigare i somras.

Se extremvädret från första halvåret i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.