Tretton unga mördade i Senegal

Publicerad

Tretton ungdomar har dödats av ”beväpnade element” i södra Senegal, enligt en säkerhetskälla. Morden utfördes i regionen Casamance, där en väpnad konflikt pågått i mer än tre decennier.

Ungdomarna var ute för att leta efter ved i en skog. Två av dem lyckades undkomma, enligt säkerhetskällan, som bekräftar tidigare uppgifter från den senegalesiska nyhetsbyrån APS.

Ungdomarna ska ha passerat buffertzonen som skiljer regeringsarmén från separatiströrelsen MFDC:s ställningar. Utöver de 13 döda ska nio ha skadats och förts till sjukhus, enligt APS.

30-årig kamp

Attacken kommer bara några dagar efter det att regeringssidan frigett två rebeller efter medling av den katolska organisationen Sant'Egidio, som har koppling till Vatikanen.

MFDC har i över 30 år fört en kamp för folkgruppen diolas självbestämmande gentemot den dominerande folkgruppen wolof i södra Senegal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer