Foto: TT

Trump: Det finns någon koppling mellan människan och klimatförändringar

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump, USA:s blivande president, som tidigare sagt att klimathotet är en bluff som Kina iscensatt, tycks ha ändrat sig. I ett möte med New York Times reportrar säger Trump att det ”kan finnas koppling” mellan människan och klimatförändringarna.

Presidentens möte med New York Times reportrar sker inför öppen ridå – reportrarna på redaktionen twittrar direkt om Trumps uttalanden. Det var vid detta möte som Trump fick frågor om klimathotet.

Enligt reportern Mike Grynbaum fick Trump en fråga om ifall han tror att mänskligt agerande har någon koppling till klimatförändringar:

USA-val 2016

– Jag tror det kan finnas en viss koppling, svarade den tillträdande presidenten.

Donald Trump öppnade dessutom för att infria FN:s klimatavtal – som han tidigare lovat att riva upp.

– Jag tittar på det mycket noga. Jag har ett öppet sinne, sa Trump till reportern Tom Friedman.

Trump säger till tidningen att han också har i åtanke hur mycket klimatförändringarna ”kommer att kosta våra amerikanska företag” och att Donald Trumps inställning till klimatavtalen beror på kostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet