Under ett tal till USA:s olympiska lag meddelade Donald Trump att han kommer träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un de kommande veckorna. Foto: TT

Trump: Ska träffa Kim Jong-Un de kommande veckorna

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump uppger att han kommer träffa Nordkoreas president Kim Jong-Un de kommande veckorna. Just nu väljer de mellan två länder för platsen för mötet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

Trump, som talade inför amerikanska idrottare som deltog i vinterns olympiska spel i Sydkorea, sa sig se fram emot dagen då alla koreaner kan leva tillsammans i fred på en halvö utan kärnvapen.

– Det ser ut att kunna hända, sa Trump enligt nyhetsbyrån AP.

Den amerikanska presidentens uttalande kommer efter fredagens historiska toppmöte mellan ledarna för Nord- och Sydkorea.

Moon Jae-In och Kim Jong-Un undertecknade en förklaring om ett gemensamt mål som innebär ”fullständig nedrustning av kärnvapnen på den koreanska halvön”.

Deklarationen innehöll även löften om att fullfölja minskning av militära vapen och att ”alla fientliga handlingar mot varandra upphör på land, i luften och till sjöss”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.