Donald Trump har kunnat lämna sjukhusbyggnaden tillfälligt för att vinka till anghängare som står utanför och visar sitt stöd för den coronasjuke presidenten. Foto: Axel Edelman, TT/AFP

Trump har lämnat sjukhusbyggnaden tillfälligt

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump har lämnat sjukhusbyggnaden tillfälligt.

Under söndagen kördes presidenten runt i en bil utanför byggnaden och han vinkade till de anhängare som befann sig utanför sjukhuset Walter Reed.

Donald Trump har också publicerat ett nytt videoklipp på sitt Twitterkonto.

– Det har varit en väldigt intressant resa, jag har lärt mig mycket om covid. Jag lärde mig det genom att gå i skolan, det här är den riktiga skolan, det här är inte läsa böcker-skolan, säger Trump i videon.

”Överraskningsbesök”

Presidenten tackar läkarna och vårdpersonalen, och riktar även ett tack mot de många Trumpsupportrar som samlats utanför sjukhuset.

– Jag tror också att vi kommer att bjuda på en liten överraskning till de stora patrioter som finns ute på gatan, och de har varit där ute under lång tid. De har Trumpflaggor och älskar vårt land. Jag berättar det inte för någon annan än er, men jag kommer att göra ett litet överraskningsbesök, säger Trump.

Återvände till sjukhuset

Strax därefter syntes presidenten i bilen utanför sjukhuset.

Efter en kort åktur med bilen återvände sedan Donald Trump till sjukhuset.

Donald Trump har varit på militärsjukhuset Walter Reed sedan i fredags kväll, dit han fördes efter att ha testat positivt för coronaviruset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.