Larry Padora, bagare. Foto: Andreas Zernell/SVT

Trumpanhängare: Riksrätt gör honom mer populär

Publicerad

Kraven på att vittnen ska höras under riksrättsåtalet mot USA:s president Donald Trump kommer att ställas på sin spets de kommande dagarna. Bland presidentens trogna väljare tror många att riksåtalet snarare kommer att stärka honom.
– Det gör Donald Trump bara mer populär, säger bagaren Larry Padora, i Tamaqua, Pennsylvania, där Donald Trump fick 70 procent av väljarstödet.

Larry Padora driver ett bageri i Tamaqua och är själv aktiv i det republikanska partiet. Han menar att riksrättsprocessen enbart är ett sätt för Donald Trumps motståndare att försöka förstöra för honom.

– Demokraterna försöker att skriva om 2016 års val. De kan fortfarande inte tro att de förlorade och jag tycker ärligt talat att det är ett politiskt spel för att dra ner honom. De kan inte ge sig på hans ekonomi och de kan inte ge sig på hans utrikespolitik, säger han.

”Trump stödjer kol”

I Tamaqua har man utvunnit kol i över 200 år och det är i den branschen de allra flesta i området arbetar inom. Det är också där Donald Trumps kärnväljare finns.

– Donald Trump stödjer kol och branschen har åter igen kommit i gång på grund av honom, säger Larry Padora.   

När Tamaqua blomstrade hade staden sju hårt trafikerade järnvägsspår. Men i dag har droger tagit över och hus och affärer har övergivits.

”Hans anhängare är väldigt lojala”

Det var i den här miljön som Donald Trump lyckades samla 70 procent av rösterna.

– Demokraterna vill vinna, så hur gör man? De försöker dra ner den andra personen så mycket de kan. Men de kan inte göra det med Trump för att hans anhängare är väldigt lojala, säger Larry Padora.

Han tror att den avslutande delen av riksrättsprocessen, som sker i senaten, kommer bli kort.

– Jag tror inte att något kommer att hända. Det enda det gör är att göra Donald Trump mer populär.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer