Trumps förre presschef Sean Spicer: ”Jag gjorde fel”

Uppdaterad
Publicerad

Han hade en idé om vad han ville förmedla kring presidentens agenda. De idéerna brukade förstöras klockan 7 eller åtta på morgonen, av Donald Trump själv.
– Vi hade ingen kontroll över hans Twitterkonto, säger Sean Spicer.

Sean Spicer skrev in sig i historieböckerna redan sin första dag på jobbet som Donald Trumps presschef.

Den 21 januari klev han upp på podiet i Vita husets pressrum och sa till den samlade presskåren att gårdagens installation var ”den mest sedda i historien. Punkt. Både på plats och via webb.”

Ett påstående som bilder från platserna klart motbevisar.

”Alla gör misstag”

Nu, ett och ett halvt år senare och med en ny bok i affärerna, medger Sean Spicer att han inte var sanningsenlig den dagen.

– Alla gör misstag och vi ser alla tillbaka på saker som vi borde gjort bättre. Jag har varit öppen i min bok med att det här var ett sånt ögonblick för mig, men jag tycker att det är otroligt hur ensidigt det är. Jag är beredd att sitta här idag och säga ”Här är var jag gjorde fel”, men media gör inte samma sak.

Det blev början på president Trumps infekterade relation till stora delar av pressen, som han kallar ”samhällets fiende”.

– Jag tror inte på att dra alla över en kam, det finns bra och dåliga journalister, säger Sean Spicer.

Men har presidenten rätt när han kallar Washington Post, CNN och New York Times samhällets fiende?

– Jag tror inte att media är samhällets fiende.

Övertygad om Trumpvinst 2020

Efter sex månader valde Sean Spicer att lämna sitt jobb i protest mot att Donald Trump anställde Anthony Scaramucci som kommunikationschef. En man som stannade på sin post i tio dagar innan egna skandaler gjorde att han fick gå.

Sean Spicer säger att han inte ångrar sitt beslut.

– Jag har fokuserat på andra i tjugo år, nu skriver jag om saker och frågor som jag brinner för, och jag har tid med min familj.

Han fortsätter dock att vara lojal med presidenten.

– Jag är övertygad om att han vinner igen 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer