Vid en frågestund innan talet vid CPAC berättade Donald Trump att han kommer att kandidera oavsett om han åtalas eller inte. Foto: Anna Moneymaker/Getty Images/AFP/TT

Donald Trump: Åtal skulle inte stoppa valkampanj

Uppdaterad
Publicerad

USA:s tidigare president Donald Trump säger att han kommer fortsätta sin tredje presidentvalskampanj, även om han skulle ställas inför åtal.

– Absolut, jag skulle inte ens tänka på att lämna kampanjen, sade Donald Trump till reportrar inför sitt tal vid den årliga konservativa konferensen CPAC.

Åklagare utreder expresidentens roll i försöken att kullkasta valresultatet 2020 och hans roll under stormningen av den amerikanska kongressen i januari 2021, bland annat.

I sitt tal, som hölls på lördagskvällen i Maryland, kallade Trump försöket att återvända till Vita huset för sin ”sista strid”.

– Vi kommer att slutföra uppdraget. Vi kommer att ta den här kampen fram till den ultimata segern.

Konservativ träff

CPAC-träffen hålls varje år och samlar politiker, finansiärer, tänkare och mediepersonligheter från den konservativa högern.

Tidigare var den en inflytelserik samling som sågs som ett måste för republikanska presidentkandidater. I år är det flera möjliga Trumputmanare som inte deltar, däribland Floridas guvernör Ron DeSantis.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar om att årets upplaga av CPAC präglas av Donald Trumps närvaro och visar på hans grepp om det republikanska partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.