• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: TT

Turkiet: 103 akademiker ska gripas

Uppdaterad
Publicerad

Turkiska åklagare har begärt att 103 akademiker ska gripas.

Akademikerna är verksamma vid Yildiz tekniska universitet i Istanbul, och anklagas för samröre med den USA-baserade predikanten Fethullah Gülen. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagar Gülen för att ligga bakom det misslyckade kuppförsöket i landet i mitten av juli.

Tidningen Hürriyet skriver att 70 av akademikerna har gripits under synkroniserade polisinsatser i staden. Tiotusentals människor har fängslats och fler än 100.000 har sparkats från sina jobb efter kuppförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Turkiet

Mer i ämnet