TV: Vakt räddar mamma och barn i Westgate

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under det pågående gisslandramat i Westgate-gallerian, som ägde rum under helgen i Nairobi, Kenya, ses hur en man kryper fram till en mamma med sina två barn och räddar dem ur sitt gömställe.

Det var dramatiska timmar under det första dygnet i Westgate-gallerian, där ett gisslandrama inträffade i lördags. Svenska Svante Yngrot, som var i gallerian för att handla grönsaker, tvingades fly och gömma sig med fru och barn när gärningsmännen stormade gallerian.

Räddade mamma och barn

Den senaste dramatiska hjälteberättelsen handlar om en vakt som räddade en mamma och hennes två barn undan skottlossningen. På bilder syns hur de ligger tryckta mot golvet och hur mamman håller om det yngsta barnet, medan det äldre ligger intill med en shoppingpåse bredvid sig.

Terrorattack i Nairobi

En video inifrån gallerian visar hur mannen kryper fram emot kvinnan och de två barnen, som gömmer sig intill ett kafé i gallerian. Han lyfter upp barnen och tar med sig familjen därifrån.

Spelade döda

Enligt Daily Mail hade mamman uppmanat sina barn att spela död, medan gärningsmännen sköt runtomkring dem.

Enligt Kenyas president Uhuru Kenyatta har hittills 67 människor bekräftats döda, däribland sex personer ur säkerhetsstyrkorna på plats. Fem militanter ska också ha dödats och elva uppges ha gripits i samband med attacken, som terrornätverket al-Shabaab tagit på sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Nairobi

Mer i ämnet