En person vinkar med en amerikansk flagga i Matlacha, Florida. Foto: Win Mcnamee/AFP/TT

Fler dödsoffer befaras efter orkanen Ian

Uppdaterad
Publicerad

När orkanen Ian fortsatte sin framfart över South Carolina fick flygtrafik ställas in och sjukhus drabbades av översvämningar. Miljontals lämnades strömlösa. Orkanen har nu avtagit i styrka, men minst 43 personer har omkommit i samband med den.

Kuba drabbades hårt av orkanen Ian i onsdags. Minst 11 miljoner blev utan ström och minst tre personer omkom. Ian orsakade sedan stor förödelse i Florida och minst 23 dödsfall har skett i samband med orkanen, enligt lokala myndigheter.

Tidigt på fredagseftermiddagen lokal tid svepte Ian in över South Carolina. Regn piskade mot träd och kraftledningar och några områden svämmades över. En pir i Pawleys island kollapsade och flöt i väg.

Inställd flygtrafik

Bland annat drabbades ett sjukhus av översvämningar och Jacksonville international airport fick senare ställa in flygtrafiken.

Miljontals lämnades strömlösa. Ian har nu avtagit i styrka.

Hittills har Ian lämnat minst åtta dödsoffer efter sig i South Carolina, vilket innebär att totalt minst 43 personer omkommit i samband med Ian, om man räknar med både USA och Kuba. Man räknar med att det är fler dödsoffer som ännu inte registrerats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:S Stefan Åsberg och Pelle Sterner tar sig fram i orkanens spår i Florida. Foto: Pelle Sterner/SVT samt Rebecca Blackwell/AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.