Daniel Dudzisz gick vilse i den australiska bushen. Foto: AP

Tysk turist överlevde på diet av flugor

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Dudzisz gick vilse i den australiska vildmarken och blev strandsatt av häftiga översvämningar. När hans proviant tog slut återstod inte annat än det naturen har att erbjuda. Det blev en ensidig, men proteinrik kost, bestående av flugor.

En tysk turist, den 26 år gamle Daniel Dudzisz, överlevde i den australiska bushen genom att äta flugor.

– Det verkar som att han har överlevt på väldigt lite proviant. Han hade lite bönor och flingor, säger Mark Henderson, polis i Queensland, Australien.

– Men när det tog slut har han ätit flugor.

Van vandrare

– I början var vi ganska säkra på att han visste vad han gjorde. Även om Daniel var dåligt förberedd hade han tidigare vandrat i Australien. Utan förnödenheter eller utrustning. Så de första dagarna hoppades vi att han bara gått vilse, berättar Mark Henderson.

Men sedan, när polisen blev mer säkra på att han hamnat i Channel country och vattnet steg, blev de oroliga för hans säkerhet.

– När vattennivåerna steg blev han isolerad på en liten gräsplätt med vatten som steg snabbt. Jag tror att vattnet steg tre meter på ömse sidor om honom, säger Mark Henderson till Brisbane Times.

Var på bra humör

Daniel Dudzisz hittades tidigare i veckan efter att ha anmälts försvunnen i februari. Hans plan var att vandra en delsträcka på 90 kilometer när han gick vilse och blev strandsatt.  

Daniel Dudzisz ska enligt polisen ha hittats av en bilist.

Dudzisz fortsätter nu sin vandring, men har lovat att i fortsättningen följa huvudvägarna, enligt lokala medier.

– Han var vid gott mod, men väldigt väldigt mager, säger Mark Henderson till sist.

– Han var smal från början, men har gått ner mycket i vikt. Jag vet inte hur länge till han hade överlevt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.