Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bakgrunden till USA:s president Joe Bidens meme som setts över 230 miljoner gånger på X. Foto: X/Susan Walsh/AP/TT

Udda annonsen: Jobba med meme-sidor för Biden

Uppdaterad
Publicerad

I november är det dags för det amerikanska presidentvalet och kandidaterna tar till olika metoder för att nå ut till väljarna. En som försöker fånga sociala medieranvändarnas hjärtan är president Joe Biden vars kampanjteam nu söker någon som kan jobba heltid med bland annat memes.

Ett meme, alltså något skämtsamt som snabbt blir populärt och sprids i sociala medier, finns i otaliga varianter på nätet – och Joe Biden-memes är inte ett undantag.

Nu rekryterar Biden-Harriskampanjen någon som har dagligt fokus på det digitala innehållet, däribland samarbeten med olika meme-sidor i sociala medier.

USA-val 2024

Kampanjandet pågår på Instagram, X och Facebook. Så även på Tiktok, trots att Biden skrivit under det omtvistade förslaget om att förbjuda appen om den inte säljs till en amerikansk ägare.

En av de mest kända inläggen kopplade till kampanjen är Bidens ”Dark Brandon” på X som setts över 230 miljoner gånger sedan februari.

Se Dark Brandon-memen och hur den började i klippet ovan.

Rättelse: Det var flera i publiken som ska ha ropat ”Fuck Joe Biden” under ett Nascarlopp 2021, inte en person som vi sade i en tidigare version av klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet