Foto: TT/Twitter

Ukip-ledaren träffade Donald Trump

Uppdaterad
Publicerad

Nigel Farage, partiledare i brittiska EU- och invandringskritiska partiet Ukip, var den första brittiska politikern att träffa den nyvalda president Trump i hans hem på Manhattan.

Samtidigt som tusentals människor demonstrerade i New York mot Trump passade Nigel Farage på att hälsa på i Trump tower. På Twitter laddade Farage upp en bild på de två när de log stort med en guldmålad dörr som bakgrund.

”Det var en stor ära att tillbringa tid tillsammans med Donald Trump. Han var avslappnad och full av bra idéer. Jag är säker på att han kommer bli en bra president”, skrev han.

USA-val 2016

”En chans att tala om frihet”

Även Trumps kampanjchef Kellyanne Conway bekräftade att de två hade suttit ner och samtalat.

– Jag tror att de tycker om varandras sällskap och att de faktiskt hade en chans att tala om frihet, att vinna och vad allt det här betyder för världen, sa Conway.

Farage har tidigare talat för Trump under valkampanjen när han deltog under ett valmöte i Mississippi i augusti.

”Ingen roll över huvud taget”

Enligt en källa till The Guardian ska Farages besök inte ha någon betydelse för relationen mellan USA och Storbritannien:

– Han har ingen roll över huvud taget. Vi kommer inte att tala med honom (Farage), ska källan sagt till tidningen.

Michael Moore i Trump tower

Precis innan Farage besök i Trump tower kom dokumentärfilmaren Michael Moore, en uttalad Trump-kritiker, till skyskrapan i hopp om att få träffa den nyvalda presidenten. Han blev dock avvisad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet