Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slår ukrainska drönarna ner i Smolensk – se SVT:s genomgång. Foto: Telegram

Ukraina: Militär flygfabrik i Ryssland skadad i drönarattack

Uppdaterad
Publicerad

Ukrainska kamikazedrönare slog till mot en militär flygfabrik i ryska Smolensk under söndagen – 30 mil från den ukrainska gränsen.

Enligt Ukraina ska målet ha åsamkats ”signifikant” skada.

På söndagen uppgav ryska myndigheter att de skjutit ner flera drönare över staden Smolensk. Men Ukrainas militära underrättelsetjänst hävdar att tre av deras drönare framgångsrikt träffade en flygfabrik. Fabriken uppges bland annat producera kryssningsrobotar, som används mot Ukraina.

Videoklipp, som har geolokaliserats av SVT, visar hur drönare flyger över staden samtidigt som de beskjuts. Åtminstone en drönare ses flyga över fabriksområdet innan en explosion hörs.

Inga människor ska ha kommit till skada, uppger Smolensks guvernör Vasilij Anochin på Telegram.

Även staden Sotji drabbades av en drönarattack under söndagen, enligt lokala myndigheter. En drönare ska ha skjutits ner i närheten av stadens flygplats.

Drönarattacker mot mål djupt inne i Ryssland blir allt vanligare. Över 190 misstänkta drönarattacker har skett i Ryssland och på annekterade Krim i år, rapporterar BBC.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.