Byggnad attackerad i Charkiv – film visar kraftig explosion

Uppdaterad
Publicerad

En raketattack uppges ha riktats mot en myndighetsbyggnad i centrala Charkiv på tisdagen.

Enligt Mychajlo Podoljak. , en av president Zelenskyjs rådgivare, siktar Ryssland in sig på civila mål.

– Målet är tydligt, full panik, civila offer och förstörd infrastruktur, säger han enligt The Guardian.

Ryska raketer har slagit ned i flera delar av Charkiv, Ukrainas näst största stad, under natten.

Nu sprids en film som visar hur en raket sprängs precis bredvid en myndighetsbyggnad på Frihetstorget i centrala Charkiv.

Kriget i Ukraina

”Inkräktarna inledde ett luftangrepp mot Charkivs centrala torg, Frihetstorget”, skriver Ukrainska myndigheter som delat filmen på appen Telegram.

Myndighetsbyggnaden står kvar, men bilder och filmer från platsen visar hur fönster i byggnaden har blåsts ut och bilar i närheten förstörts.

Minst 10 personer dödades och 35 skadades i attacken, enligt myndigheterna.

Rådgivare: ”Vill sprida panik”

Målet med attacken uppges ha varit att döda Charkivs borgmästare och hans stab, som leder försvaret av staden, rapporterar The Guardian.

En rådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att Ryssland medvetet har börjat sikta in sig på bostadsområden och civil instrastruktur.

– Slöjan har fallit. Ryssland beskjuter aktivt stadskärnor och gör direkta missil- och artilleriangrepp mot bostadsområden och administrationsplatser, säger rådgivaren Mykhailo Podolyak, enligt The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet