Foto: TT

FN: Kidnappade skolflickorna kan vara döda

Uppdaterad
Publicerad

Raad Zeid al Hussein vid FN:s flyktingkommissariat, UNHCR, säger till den nigerianska tidningen Thisdaylive att han tror att de över 200 flickorna från staden Chibok som kidnappats av Boko Haram är döda.

Hussein bygger sitt antagande på att flickorna kan ha varit bland de kvinnor som mördats av Boko Haram under terrorgruppen reträtt från staden Bama och andra städer i Bornoregionen.

Det har tidigare rapporterats om att medlemmar Boko Haram dödat sina fruar för att de inte ska kunna gifta om sig med andra män.

Kidnappade nigerianska skolflickor

Enligt Hussein ska ett antal rapporter den senaste tiden kommit in till UNHCR om massgravar och andra tecken på mord av Boko Haram.

276 flickor kidnappades av Boko Haram natten mellan 14 och 15 april förra året från sin skola i staden Chibok i nordöstra Nigeria. 219 av dessa tros fortfarande vara i Boko Harams våld. Och det är alltså dessa som Raad Zeid al Hussein vid UNHCR nu tror är döda.

Kidnappningen av flickorna från Chibok fick uppmärksamhet över hela världen genom Twitterkampanjen #BringBackOurGirls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappade nigerianska skolflickor

Mer i ämnet